برگزاری دومین نشست تخصصی تحلیلی بر علل وقوع سیل مخرب فروردین 98 استان گلستان

تاریخ ثبت: 1398/03/09 - 02:21 ب.ظ

دومین نشست تخصصی تحلیلی، بررسی علل وقوع سیل مخرب فروردین 98 در استان گلستان با حضور مدیران ارشد اداره کل هواشناسی و اداره کل آب منطقه ای استان گلستان در دانشگاه گنبدکاووس برگزار شد.

در این نشست که با حضور مدیرکل و کارشناسان آب منطقه ای استان گلستان، معاونت اداره کل هواشناسی و مدیران شهرستانی، مسئولین دانشگاه، اساتید و دانشجویان  در سالن آمفی تئاتر دانشگاه گنبدکاووس برگزار گردید.
در ابتدای نشست دکتر اکبر فخیره، معاون  و دبیر هم اندیشی دانشگاه ضمن خیر مقدم به میهمانان و مدعوین با بیان نکاتی در خصوص سیلاب های اخیر، اعلام نمود: دانشگاه ها بایستی با انجام مطالعات علمی مناسب به دستگاه های اجرایی درخصوص رخدادهای طبیعی و راهكارهای پیشگیری و كاهش خسارات آن مشاوره داده و كمك كنند.
مهندس رحمان‌نیا، معاون پیش‌بینی و توسعه اداره کل هواشناسی گلستان در این نشست ضمن بررسی سینوپتیکی وقوع سیل اسفند ماه استان گلستان، به تشریح عملکرد اداره کل هواشناسی استان در جریان سیل اخیر استان گلستان پرداخت.
  ایشان ضمن معرفی فعالیت های اداره کل هواشناسی در خصوص طبقه بندی پیش بینی ها، صدور اطلاعیه و اخطاریه های  هواشناسی؛ بارش سنگین اخیر گلستان را یکی از بی سابقه ترین بارش های این منطقه دانست که به لحاظ وسعت عملکرد و مقدار بارش ها قابل تامل بود.
این مقام مسئول از تشکیل جلسه کمیته بحران هواشناسیدر روز 5شنبه 23 اسفند ماه 97 در اداره کل و اطلاع رسانی لازم به مسئولان مربوطه خبر داد. ایشان با اعلام نقش مثبت و موثر اداره کل هواشناسی در اطلاع رسانی خطر بارش های شدید، بهبود امکانات و تجهیزات هواشناسی را راهکار مناسب در زمینه بهبود پیش بینی های هواشناسی در آینده دانست.

رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل آب منطقه ای استان گلستان نیز در این نشست ضمن معرفی وضعیت کلی  حوزه های آبخیز استان گلستان از سیلاب به عنوان یکی از بلایای طبیعی پر تکرار در استان نام برد و حجم بارش های رخ داده در طی 5 روز در حوضه آبخیز گرگانرود را بالغ بر2211 میلیون متر مکعب اعلام  نمود.

وی حجم سیلاب تولید شده در حوضه آبخیز گرگان رود را 327 میلیون متر مکعب ( حدود سه برابر ظرفیت سدها) اعلام نمود و گستردگی بارندگی در کل پهنه حوضه های آبخیز، اشباع خاک منطقه به دلیل بارش های مناسب زمستانی، عدم وجود ظرفیت ایمن عبور سیلاب در رودخانه های استان، شرایط توپوگرافی استان، عدم توجه به زیرساخت ها و ساخت و سازها و کاهش پوشش گیاهی را به عنوان مهمترین علل وقوع سیل برشمرد.

ایشان ضمن دفاع از عملکرد  آب منطقه ای گلستان در مدیریت سیلاب به کاهش میزان تلفات سیل اخیر نسبت به سیلاب های گذشته اشاره نمود.

مهندس نظری اجرای برنامه های کوتاه مدت از قبیل اجرای طرح های مهندسی رودخانه و مدیریت سیلاب، اجرای  شبکه رهکشی در اراضی الویت دار و اجرای طرح های کوچک تامین آب به همراه اجرای برنامه های بلند مدت از قبیل ساخت سدهای نرماب، آقدکش، چایلی دره و ... و طرح جامع مدیریت سیلاب را از برنامه های شرکت آب منطقه ای گلستان در جهت کنترل سیلاب اعلام نمود.

در پایان تفاهم نامه هایی در خصوص همکاری های مشترک علمی بین دانشگاه گنبدکاووس و اداره کل آب منطقه ای گلستان و همچنین اداره کل هواشناسی استان گلستان منعقد گردید.